Industriële lampen zijn vandaag de dag erg populair en bijna niet meer weg te denken uit het interieur van nu. Dit komt vooral doordat de authentieke en stoere uitstraling makkelijk is toe te passen in verschillende soorten interieurs. Daarnaast zijn industriële lampen ook populair omdat er veel verschillende varianten zijn om mee te werken, lees hier meer over in ons vorige blogartikel. Dat de lampen in trek zijn weten wij maar waar komen industriële lampen nou precies vandaan en hoe zijn deze lampen op te knappen?

Een tweede leven

Industriële lampen werden vroeger gebruikt in grote fabrieken en bunkers om alles goed te verlichten. De lampen moesten tegen een klap kunnen en werden daarom van sterk materiaal gemaakt. Industria Lampen haalt deze lampen rechtstreeks uit de oude fabrieken en bunkers waar de lampen jarenlang gehangen hebben. Hierdoor heeft elke lamp zijn eigen verhaal en uitstraling. Om deze lampen een tweede leven te geven is het wel van belang dat defecte onderdelen vervangen worden en waar nodig materiaal hersteld wordt. Daarnaast voorzien wij de lampen van een nieuwe fitting en kabel.

Pimp uw lamp

Wanneer u zelf een oude industriële lamp gevonden heeft, is het goed voor te stellen dat u de lamp eigenlijk niet helemaal bij het huidige interieur van uw woning vindt passen. In dat geval kunt u ervoor kiezen om de industriële lamp te gaan pimpen en hem op deze manier klaar te stomen voor een tweede leven. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de lamp te voorzien van een nieuw kleurtje door hem te verven. In eerste instantie moet de kap goed schoongemaakt worden. Daarna is het van belang dat u een middel gebruikt waardoor de verf goed gaat hechten. Nadat u dit gedaan heeft, kunt u de lampenkap voorzien van een likje verf. Waarschijnlijk moet u de kap wel wat vaker verven, aangezien anders het licht van de lamp de slecht gedekte plekken zichtbaar maakt. Maar op deze manier geeft u uw oude industriële lamp wel een nieuw leven.