Industriële verlichting heeft in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Steeds vaker verwerken interieurstilisten industriële elementen in de inrichting van een woning. Denk bijvoorbeeld aan een trendy stellingkast, een industriële wandlamp of een industriële vloerlamp. Welke vorm van industriële verlichting heeft u momenteel in uw interieur verwerkt? We geven u graag een aantal handige tips om industriële verlichting in de woonkamer van uw woning op te nemen.

Klassieke of moderne industriële verlichting

Een van de voornaamste voordelen van industriële verlichting is de diversiteit aan industriële lampen die tegenwoordig worden aangeboden. Er zijn verschillende webwinkels die zowel chique, klassieke industriële verlichting aanbieden, als ook moderne en strakke industriële lampen. Het is sterk afhankelijk van uw huidige interieur, welk type industriële verlichting het beste in uw interieur past. Zorg ervoor dat het contrast tussen de stijl van uw huidige interieur en dat van uw industriële verlichting niet te groot wordt. Dit kan een rommelig effect met zich meebrengen.

Een subtiel industrieel tintje in huis

Niet alleen dient u te kijken naar de stijl van uw huidige interieur en die van de industriële verlichting in uw woning, ook kunt u kiezen tussen een subtiel industrieel tintje en een grovere industriële toevoeging aan uw inrichting. Kies bijvoorbeeld voor een kleine industriële lamp op een bijzettafel in de woonkamer, of ga voor een grote hanglamp boven de bank. Ook kan een grote industriële vloerlamp een lege ruimte tussen twee banken of tussen de bank en een stoel opvullen.

Doe inspiratie op via het internet

Wellicht vindt u het lastig om een industrieel tintje in uw interieur te verwerken. In dit geval kunt u inspiratie opdoen via internet. Er zijn verschillende websites waarop u interieurs van interieurstilisten kunt bekijken. Door de gegroeide populariteit van industriële verlichting zijn er steeds meer voorbeeldinterieurs waarin een industriële lamp verwerkt is.