De industriële stijl is weer helemaal terug van weggeweest. Het is een ware trend aan het worden die over is gewaaid uit de Verenigde Staten. Hier zijn in diverse huishoudens al invloeden van deze stijl te zien. De industriële stijl is grotendeels overgenomen uit de grote fabrieken die vroeger in de industriesteden stonden. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van ruige en robuuste materialen, aangezien het wel bestand moest zijn tegen een stootje.

Kenmerkend

Wilt u de industriële stijl ook in huis halen, maar weet u niet waar u moet beginnen en welke materialen u daarvoor kunt gebruiken? Schuifdeuren, stoer metaal, bakstenen, leer, fabriekslampen, beton en warm hout zijn enkele kenmerken van de industriële stijl zoals deze vroeger in fabrieken te vinden was. Door deze materialen te gebruiken, kunt u uw woning van een industrieel tintje voorzien.

Combineren mogelijk

Om een industriële stijl in uw woning te krijgen, is het echt niet noodzakelijk om uw huidige interieur bij het grof vuil te zetten. Sterker nog: een complete industriële inrichting geniet niet de voorkeur. U kunt er dan ook beter voor kiezen om deze stijl te combineren met bijvoorbeeld een landelijke, klassieke of Scandinavische stijl. Door hier enkele industriële materialen en accessoires aan toe te voegen, vallen deze onderdelen juist extra goed op in uw interieur.

Speels effect

Door verschillende stijlen met elkaar te combineren, ontstaat dus een speels effect. Dit effect kunt u versterken door het gebruik van industriële lampen. Vooral industriële hanglampen zijn bijzonder populair in Nederland. Deze lampen staan bijvoorbeeld heel erg stoer boven een landelijke eettafel en zijn een toevoeging op de rest van het interieur.

Afstemmen

Om de inrichting van uw woning op elkaar af te stemmen, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw kamer en keuken te voorzien van industriële hanglampen. Zo kunt u een industriële hanglamp boven de eettafel in de keuken hangen en boven de zithoek in de kamer. Door de industriële stijl zo toe te passen in uw woning, ontstaat er een speels effect. Dit zorgt ervoor dat de industriële hanglampen extra in het oog springen.