Vintage meubilair is vandaag de dag steeds vaker terug te vinden. Deze meubels moeten, evenals alle andere meubels in uw woning, regelmatig onderhouden worden. Zo kan er na verloop van tijd bijvoorbeeld stof of vuil op komen en dat ziet er niet bepaald hygiënisch uit. In dat geval zult u uw vintage meubilair schoonmaken, maar hoe doet u dat? U wilt immers niet dat de vintage meubels beschadigd raken doordat ze op een verkeerde manier onderhouden worden.

Schoonmaakmiddelen

Om vintage meubels in topconditie te houden, zult u ze af en toe schoon moeten maken. Dit kunt u doen door er met een vochtig doekje overheen te gaan. Het is echt niet noodzakelijk om uw vintage meubilair uitvoerig schoon te maken. Indien u het goed bijhoudt, volstaat het afnemen met een doekje. Om uw vintage meubels niet te beschadigen, doet u er goed aan om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Agressieve middelen kunnen uw vintage meubilair namelijk aantasten en onherstelbare schade toebrengen.

Vlekken verwijderen

Zijn de vlekken in uw vintage meubilair niet met enkel een vochtig doekje te verwijderen? Dan is het niet direct noodzakelijk om drastische maatregelen te nemen. In veel bouwmarkten hebben ze namelijk speciale middelen om vlekken te verwijderen. Indien er vetvlekken op uw vintage meubels zitten, kunt u ook proberen om deze te verwijderen met afwasmiddel. Smeer wat middel op de vlek, laat het intrekken en ga er vervolgens met een vochtig doekje overheen. Indien de vlekken op een houten meubelstuk zitten en niet te verwijderen zijn, zit er waarschijnlijk niets anders op dan opnieuw schuren.

Industriële lampen

De meeste industriële lampen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, zijn gemaakt van metaal. Ook in deze lampen kan stof gaan zitten. Het schoonmaken van industriële lampen is echter een fluitje van een cent. In veel gevallen volstaat het wanneer u met een vochtig doekje over de lampenkap gaat om de viezigheid te verwijderen. Het is niet aan te raden om uw industriële lampen schoon te maken met een schuurspons. Dit kan onherstelbare schade aan uw industriële lamp aanbrengen.