Het jaar 2016 nadert zijn einde en dus is het weer tijd om vooruit te blikken naar het volgend jaar. Afgelopen jaar is er op het gebied van verlichting het nodige gebeurd. Zo hebben met name industriële lampen aan populariteit gewonnen. Ook het komende jaar zal er ongetwijfeld weer het nodige gaan veranderen op het gebied van verlichting. Maar wat zijn nu de échte verlichtingstrends voor het jaar 2017?

Industrieel

De industriële stijl is sinds een paar jaar ongekend populair in Nederland en dat zal ook het komende jaar nog wel zo blijven. De trend is over komen waaien uit de Verenigde Staten en bij steeds meer Nederlanders zijn invloeden uit deze stijl terug te vinden in het interieur. De makkelijkste manier om deze stijl in huis te halen is met behulp van industriële lampen. Deze lampen zijn er namelijk in allerlei soorten, maten en kleuren. Zo kunt u bijvoorbeeld een industriële lamp boven uw eettafel hangen, maar u kunt ook kiezen voor een staande lamp voor in uw zithoek.

LED

Ben jij al overstapt op LED-verlichting? Dan gaat dit komend jaar waarschijnlijk toch echt gebeuren. Deze trend is de laatste jaren al ingezet en ook in 2017 zet de trend zich door. LED-lampen zijn weliswaar duurder, maar ze zijn ook energiezuiniger. Veel mensen vinden dat LED geen warm licht geeft, maar er komen steeds meer LED-lampen op de markt die gewoon met behulp van een dimmer te regelen zijn. Hierdoor kunt u eenvoudig de verlichtingsintensiteit aanpassen.

LED-strips

Een andere trend voor komend jaar zijn LED-strips. Deze strips zijn bijvoorbeeld langs een designmeubel aan de muur te plaatsen. Op deze manier wordt het meubel nog eens extra uitgelicht. Bijkomend voordeel is dat de LED-strip met behulp van een afstandsbediening te regelen is. Hiermee kunt u niet alleen de intensiteit regelen, maar zelfs de kleur.