Industriële lampen hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen in Nederlandse huishoudens. Dit is niet voor niets! Afhankelijk van het interieur waarin u deze lampen gebruikt geven de voormalige fabriekslampen kamers een stoere óf juist zachte uitstraling. Dit alles heeft te maken met de kleur, de vorm en het formaat van de industriële lamp die u aanschaft.

Waar komt de industriële lamp vandaan?

Veel van de industriële lampen van Industria Lampen komen van oorsprong uit oude fabrieken in het oosten van Europa. Deze lampen werden voornamelijk gebruikt in de donkere hallen van de fabriekspanden. Deze hallen waren dermate donker, dat lampen onmisbaar werden. Overigens werd er in het ontwerp van deze lampen niet alleen gelet op een zo groot mogelijke verspreiding van het licht in donkere ruimtes, ook moesten gloeilampen zo goed mogelijk beschermd worden door de lampenkap en het rooster onder de lampenkap. Gloeilampen waren in die tijd namelijk behoorlijk waardevol. Erg praktisch toen, maar we zijn nu vooral dankbaar voor het stoere, industriële design. Met de ontwikkeling van deze lampen ontstonden de robuuste hanglampen die veel mensen momenteel in hun interieur verwerken.

Industriële lampen: terug van weggeweest!

Enige tijd na de ontdekking van de tl-verlichting leek de industriële lamp volledig te verdwijnen. Met tl-verlichting had men meer licht en daarbij was dit in veel gevallen een goedkopere oplossing voor het verlichten van grote fabriekspanden. Inmiddels is de industriële lamp terug van weggeweest! Veel interieurexperts proberen industriële lampen in het interieur van woningen te verwerken. Waar deze lampen voorheen vaak geassocieerd werden met ruige fabrieksomstandigheden, is de industriële lamp tegenwoordig een trendy toevoeging aan het interieur van woningen.

De meeste industriële lampen uit interieurwinkels zijn qua vormgeving gebaseerd op de industriële lampen van vroeger. Het is helaas vooral imitatie. Industria Lampen biedt echter authentieke industriële lampen aan, die ook daadwerkelijk gebruikt zijn in fabrieken. Dit geeft de industriële lampen een extra fraai effect als u deze in uw interieur verwerkt! Typische elementen van een industriële lamp zijn de combinatie van staal en aluminium, zichtbare schroeven, naamplaatjes, roestige kleuren en de robuuste vorm van de lampen.

industriële lampenVerschillende kleuren industriële lampen

Het merendeel van de voormalige fabriekslampen hebben hun oorspronkelijke kleur behouden. Dit betekend echter niet dat ze alleen in het zwart of grijs te verkrijgen zijn. Er zijn heel veel verschillende kleuren en uitvoeringen te vinden. De kleur van een industriële lamp kan veel met de uitstraling van de lamp doen! Neem bijvoorbeeld een stoere blauwe lamp, of kies voor een klassieke, chique dieprode lamp. Mocht u twijfelen tussen verschillende kleuren lampen, dan kunt u gebruik maken van een pallet van verschillende kleuren waarmee u de kleur van een specifieke lamp bij de meubels in uw inrichting kunt houden. Zo ziet u precies welke kleur het beste bij uw meubels aansluit!

De lampen hebben een heel leven achter de rug, en dit interessante verleden is vaak prachtig terug te zien. De kleuren kunnen soms wat zijn vervaagd of hebben een schitterende roestige tint gekregen. Dit zorgt voor een levendige uitstraling en geeft uw inrichting een uniek karakter!

Een industriële hang-, vloer- of wandlamp

Industriële lampen worden niet alleen in verschillende kleuren uitgevoerd, ook komen lampen in verschillende modellen voor. Kies bijvoorbeeld voor een industriële hang-, vloer- of wandlamp. Het is afhankelijk van het formaat industriële lamp wat u aan uw interieur wenst toe te voegen, welk type lamp het meest geschikt is. Een compacte wandlamp kan bijvoorbeeld een subtiele toevoeging zijn als accessoires in uw woning.

Een vloer- en hanglamp zijn vaak veel nadrukkelijker aanwezig. Deze lampen zijn geschikt voor in een grote hal, boven de eettafel of bijvoorbeeld in een open hoek van een kamer. Niet alleen zorgen deze lampen voor veel licht in de kamers van uw woning, ook kunnen industriële lampen uw interieur met hun aanwezigheid een stoer karakter geven.

Industriële lampen kopen

Er zijn verschillende manieren om aan industriële lampen te komen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een industriële lamp in Oost-Europa aan te schaffen als u hier bijvoorbeeld op vakantie gaat. Het nadeel hiervan is dat de lamp niet geschikt is voor het West-Europese elektriciteitsnet. De fitting is bijvoorbeeld vaak niet geschikt voor onze gloei- en ledlampen. Wanneer u een lamp bestelt bij Industria Lampen weet u zeker dat de bedrading zorgvuldig is gerestaureerd en is aangepast aan het moderne lichtnet, zonder dat de industriële elementen en het karakter van de lamp worden aangetast.

Let er bij de aanschaf van een industriële lamp goed op of de lamp authentiek is, of dat deze is nagemaakt. Een authentieke lamp met een echt verhaal voegt veel meer toe aan uw interieur.