Industriële lampen hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen in zowel moderne, als klassieke interieurs. Het fijne aan deze lampen is dat je deze zo stoer en chique kunt maken als je zelf wilt! Kies bijvoorbeeld voor een matzwarte, grote lamp als je een stoer model zoekt voor een modern interieur. Bij een klassieke inrichting staat een kleinere industriële lamp met een dieprode kleur vaak erg mooi.

Industriële lampen zijn verkrijgbaar in twee soorten. De imitatie industriële lamp is eigenlijk in feite een nieuwe lamp die de industriële look nabootst. Daarnaast zijn er de authentieke industriële lampen. (Dit zijn ook de lampen die we in onze webshop aanbieden.) Deze authentieke exemplaren hebben echt in een fabriek gehangen, ze worden daarom ook wel fabriekslampen genoemd, en hebben zo een uniek uiterlijk gekregen. Gelukkig zijn er in Oost-Europa nog een aantal fabriekslampen bewaard gebleven. Als ze netjes worden opgeknapt dan vormen ze een prachtige aanvulling voor uw interieur.

Zelf een oude fabriekslamp opknappen

Wanneer u zelf in het bezit bent van een oude fabriekslamp kunt u deze proberen op te knappen. Vergeet echter niet dat het industriële karakter van de lamp behouden moet blijven! Des te meer u aan het uiterlijk van de fabriekslamp verandert, des te groter de kans is dat het industriële karakter verdwijnt. Bij het opknappen van een oude fabriekslamp kunt u de lampenkap goed schoonmaken met lauw water om het stof te verwijderen. Ook kunt u roestige plekken op de lampenkap enigszins opschuren. Schuur altijd met een los schuurpapiertje om ernstige beschadigingen aan de lampenkap te voorkomen. Tot slot kunt u de lampenkap met een verfspuit een nieuw kleurtje geven. Nogmaals: teveel aanpassing verstoren vaak het unieke industriële karakter van de fabriekslampen. Het is verder belangrijk dat de fitting wordt aangepast. Deze is vaak nog niet geschikt voor gewone gloei- en spaarlampen. Al met al zijn er een aantal knelpunten. Echte authentieke fabriekslampen zijn vrij zeldzaam, ook moet het aanpassen van de bedrading en fitting professioneel gebeuren, anders kan dit zorgen voor kortsluiting of doet de lamp het niet. Ook moet het opknappen zorgvuldig gebeuren voor het behouden van het unieke karakter.

Een oude fabriekslamp kopen

Naast de mogelijkheid om zelf fabriekslampen op te knappen kunt u er ook voor kiezen om een opgeknapte oude fabriekslampen te kopen. Het assortiment van Industria Lampen bestaat uit fabriekslampen die professioneel zijn gerestaureerd. De diversiteit aan modellen zorgt ervoor dat u altijd een fabriekslamp zal vinden die past bij uw interieur.