Wilt u uw woning graag zo modern mogelijk inrichten? Dan mag domotica natuurlijk niet ontbreken. Mogelijk maakt u hier al gebruik van voor het inschakelen van de centrale verwarming of het bedienen van enkele apparaten, maar u kunt ook uw verlichting bedienen met behulp van domotica. Maar wat is er eigenlijk allemaal mogelijk voor wat betreft het regelen van de verlichting in uw woning met behulp van domotica?

Bedieningsgemak

Het grote voordeel van het aansturen van uw lampen met behulp van domotica is dat u niet telkens weer naar de schakelaar of dimmer moet lopen om het licht in- of uit te schakelen of te dimmen. Door gebruik te maken van deze moderne techniek kunt u namelijk met uw smartphone of tablet eenvoudig de verlichting op afstand bedienen. Is het licht iets te fel? Dan kunt u met behulp van een app op uw smartphone of tablet de verlichtingsintensiteit bijstellen of uw lampen in- en uitschakelen.

Onnodig stroomverbruik

Heeft u kinderen die de lampen vaak laten branden terwijl ze zich niet meer in een bepaalde ruimte bevinden? Ook dan kan het aantrekkelijk zijn om de verlichting op afstand te kunnen regelen. Via de app voor uw tablet of smartphone kunt u namelijk precies zien welke lampen er aan staan. Staat er bijvoorbeeld nog een lamp aan in de slaapkamer, maar is er niemand meer aanwezig? Dan kunt u deze lamp eenvoudig uitschakelen vanuit uw luie stoel. Op deze manier gaat u dus onnodig stroomverbruik tegen en dat scheelt u weer in de energiekosten.

Aanpassingen

Om uw lampen te kunnen bedienen met behulp van domotica, moeten er wel een aantal aanpassingen gedaan worden in uw woning. Zo kan het zijn dat er speciale lampen aangeschaft moeten worden die u met behulp van een app kunt besturen. U kunt er echter ook voor kiezen om een speciaal systeem aan te laten leggen, zodat u overal in uw woning de lampen eenvoudig kunt bedienen. De elektricien bij u in de buurt kan u vast en zeker alles vertellen voor wat betreft het bedienen van uw lampen met behulp van domotica.