De industriële stijl is de laatste jaren al voorzichtig over komen waaien vanuit de Verenigde Staten, maar in het najaar van 2016 wordt het pas echt een trend. In steeds meer huizen in Nederland zijn al industriële invloeden te vinden en de verwachting is dat deze invloeden dit najaar alleen maar verder toe zullen nemen. Maar hoe gaat u nu mee met deze trend en voorziet u uw woning van een industrieel tintje?

Stoere materialen

Binnen de industriële stijl zijn stoer en mannelijk de belangrijkste woorden. De materialen die in deze stijl gebruikt worden, zijn hoofdzakelijk ruig. Denk hierbij aan steen, beton, staal of hout. In sommige gevallen lijkt een meubelstuk bijvoorbeeld nog helemaal niet af of ziet het er zelfs beschadigd uit, maar dat is juist wat de industriële stijl zo bijzonder maakt. U kunt er ook voor kiezen om een mooie metalen lamp boven de eettafel te hangen. Ook metaal is namelijk een veelgebruikt materiaal in deze stijl.

Industriële verlichting

Veel mensen die de industriële stijl in huis willen halen, denken dat ze daardoor hun gehele interieur overhoop moeten halen. Dat is echter helemaal niet noodzakelijk. De industriële stijl is namelijk heel erg goed te combineren met vrijwel alle andere stijlen. In veel Nederlandse huizen maakt industriële verlichting al deel uit van het interieur. Dit type verlichting vormt meestal een fraaie aanvulling op een andere stijl. Wanneer uw woning bijvoorbeeld is ingericht volgens de landelijke stijl, springt de industriële verlichting er namelijk echt uit. Zo kunt u bijvoorbeeld een industriële hanglamp boven uw eettafel op hangen of een mooie staande lamp van metaal bij de zithoek plaatsen.

Industriële trend doorzetten

Wanneer u helemaal weg bent van de industriële stijl, kunt u natuurlijk meer dan alleen industriële verlichting toevoegen aan uw interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kast van steigerbuizen of een oude leren stoel. Ook kunt u bijvoorbeeld tafeltjes van steigerhout maken of een stoere metalen houtkachel in uw woonkamer plaatsen.