Bent u bij het opruimen van uw zolder een aantal oude lampen van vroeger tegengekomen? Dan bent u waarschijnlijk geneigd deze zonder pardon in de prullenbak te kieperen. Dit is echter helemaal niet noodzakelijk. Wanneer de lampen nog naar behoren werken, kunt u ze namelijk ook opknappen. Op deze manier geeft u de oude lampen een tweede leven.

Waarom opknappen?

Tegenwoordig zijn er tal van verschillende lampen te koop in allerlei soorten winkels. Waarom zou u dan in hemelsnaam uw oude lamp op gaan knappen? Ten eerste bespaart het u geld en ten tweede kan een opgeknapte lamp van toegevoegde waarde zijn in uw interieur. Door uw oude lamp in een modern jasje te steken, zult u zien dat hij straks echt in het oog springt in bijvoorbeeld uw woonkamer of keuken.

Industriële lamp

Wanneer de lamp die u gevonden heeft bijzonder oud is, kan het zijn dat het een lamp uit de industriële stijl is. Indien dat het geval is, slaat u direct twee vliegen in één klap. Deze stijl is de laatste jaren namelijk over komen waaien uit de Verenigde Staten en komt in Nederland meer en meer terug in het interieur. De meeste mensen kiezen ervoor om hun interieur niet geheel volgens de industriële stijl in te richten, maar bijvoorbeeld accessoires uit deze stijl toe te voegen. Een lamp uit de industriële stijl is wat dat betreft een welkome aanvulling op uw huidige interieur.

Industrieel tintje

Wilt u uw oude lamp opknappen, maar heeft u geen idee hoe u deze een industrieel tintje moet geven? Maak dan vooral gebruik van robuuste materialen als metaal of hout. Dit was kenmerkend voor de industriële stijl. Kleuren die met name terugkwamen in deze stijl waren zwart en grijs. Door te kiezen voor deze materialen en kleuren geeft u uw lamp op een eenvoudige manier een industrieel tintje.