De industriële stijl is vandaag de dag een ware trend in Nederland. Deze stijl is min of meer overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, waar een groot deel van de inwoners al materialen uit de industriële tijd terug laten komen in het interieur. De industriële stijl kenmerkt zich door het gebruik van materialen die vroeger vrijwel altijd in de grote fabrieken te vinden waren. Langzaam maar zeker zijn deze elementen steeds meer naar de inrichting van woningen gehaald. Bent u helemaal weg van de industriële stijl? Dan is het ook mogelijk om uw tuin in te richten met industriële verlichting.

Verlichting

Industriële verlichting voor buiten is tegenwoordig in verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar, waardoor uw tuin ook prima volgens deze stijl in is te richten. Zo kunt u bijvoorbeeld een industriële lamp boven uw tuintafel ophangen. En wat te denken van staande verlichting om het pad in uw tuin net wat meer uitstraling en licht te geven? Dit zijn slechts een aantal simpele manieren om ook uw tuin op een industriële manier te verlichten.

Materialen

Zoals al gezegd, kenmerkt de industriële stijl zich door het gebruik van materialen met een ruwe, stoere, ruige en enigszins sobere uitstraling. Wanneer u niet precies weet wat industriële verlichting is, kunt u op zoek gaan naar lampen van metalen als koper of zink. Armaturen of hanglampen van deze materialen zorgen voor een stoere, industriële uitstraling en zijn tegenwoordig in tal van winkels verkrijgbaar.

Industriële sfeer naar buiten

Indien u al industriële elementen in huis heeft, is het denkbaar dat u ook buiten deze stijl door wilt trekken. Om de industriële sfeer ook naar buiten te halen, biedt industriële verlichting uitkomst. Door simpelweg een aantal industriële lampen te plaatsen, kunt u er al voor zorgen dat uw tuin een industriële uitstraling krijgt. Op deze manier haalt u de industriële sfeer van binnen ook naar buiten en loopt het mooi in elkaar over.

Hulp inschakelen

Wanneer u zelf niet weet wat nu precies industriële verlichting is, maar u toch graag een dergelijke uitstraling wilt in uw tuin, kunt u altijd een professional inschakelen. Hij kan u precies vertellen welke verlichting uit de industriële stijl komt en hij kan u mogelijk zelfs advies geven over de locatie waar u deze verlichting het beste kunt plaatsen.